Det skrivna ordets manifestation

21.02.2021

Vad händer egentligen när vi uttalar och till och med skriver ner i text, våra önskningar som vi har i livet? Stora som små. Har ni tänkt på att det är skillnad mellan att bara gå och ha en förhoppning eller önskan inom sig, jämfört med att uttala dem och även skriva ner det? Har ni testat medvetet någon gång?

Vi går alla och bär på många olika förhoppningar och önskningar inom oss. Kring oss själva, kring livet, våra barn, vår familj, nära och kära, våra arbeten, vår hälsa, ja mycket är det vi vill och önskar oss i livet. Vissa av alla önskningar kanske vi upprepar många gånger om och om i huvudet, för de är starkare önskningar än vissa andra. Men i våra dagliga liv när vi alla har fullt upp, kanske vi tror att det inte finns så mycket mer plats än att bara ha det så. Vi rushar vidare till vår nästa uppgift för dagen, vare sig det är skola eller arbete eller något annat vi måste göra. Vad händer med våra små och stora önskningar vi har djupt där inne i oss? Vad gör vi med dem? Vad kan vi göra med dem?

Om du tänker dig att vi har mer än 80 000 tankar varje dag, som far runt i vår hjärna och där våra tankar om drömmar och önskningar, bara är några få av dessa tusentals tankar- då är det inte så svårt att förstå att det är lätt att tappa bort de viktiga tankarna i bruset där inne i vår hjärna. När vi rusar vidare under vår dag.

Men måste vi då skriva ner det, räcker det inte att man ex mer fokuserat formulerar det man vill, så vi kanske till och med ser det vi vill framför oss. Jo, vi har nog alla hört om att visualisera våra önskningar, skapa bilder i vårt inre av det vi vill, dit vi vill nå, är ett etablerat sätt att jobba på. Alltså att kunna se det vi önskar innan det ens har hänt. Det är absolut ett jätteviktigt sätt som vi kommer väldigt långt med. Men det kanske inte alltid heller är, ett så lätt sätt. Att verkligen verkligen se ngt nytt vi önskar, tillsammans med känslor från alla sinnen, för att det ska fungera som allra bäst. Det kanske finns fler sätt. Eller så kan vi behöva komplettera det med, just det, det skrivna ordet.

För att skriva ner de tankar du har kring dina önskningar, det gör att du blir mer fokuserad på dina drömmar och önskningar. Förutom att du i huvudet haft tankarna på din önskning, arbetar då din arm tillsammans med hjärnan för att uttrycka det och slutligen ser du det med ditt synsinne på papperet. Förutom de bilder dina tankar har skapat i huvudet. Just detta fokus ökar de djupare insikterna i kring det du skriver. Vilket är bra när du ska komma vidare i vägen mot det du önskar. För det är ju vidare till det du vill, eller hur!

Och det är mycket som händer under stunden du skriver tankarna du har kring det du vill. Det blir helt enkelt lättare att tillåta dig själv på fler plan, att vara ok med din önskan. 

Men många gånger så låter det så krångligt tycker många, man tror att man måste skriva på ngt särskilt sätt och och inte använda vissa ord alls ex ordet inte. Och nu kanske en del tänker att vi är inne på så kallade attraktionslagen, men det är inte det jag skriver om här. Den finns att läsa om på många andra ställen. Det jag tänker och menar, är inte alls att detta skrivande av sina önskningar måste ske på något visst sätt, för att det ska fungera. Utan man behöver inte göra det krångligt alls. Många av oss sitter ex vid en dator dagligen, skriv ner det i din dator då. Precis på det sätt du känner är lättast och passar dig. Det kan helt enkelt också bara vara ett resonerande med dig själv, vilket ofta kan leda dig vidare till att förstå vad det är du vill. För det är just den saken, det viktigaste, just att det sker! Det är det som skapar förändringen mot att ta dig dit du vill, till det du önskar, till det du vill. Vare sig det är känslomässiga förändringar eller något i mer konkret fysisk form. Men det sker verkligen något mer, när du även skriver det. 

Men är det verkligen någon skillnad på om du då skriver ner dina tankar eller inte undrar ni? Det finns mycket skrivet inom detta område. Och ja, det blir skillnad! En av studierna som skett inom detta område var just kring att skriva ner sina mål. Och där såg man stor skillnad bland studenterna som man följde i över tio års tid. Läs mer på  https://www.forbes.com/sites/ellevate/2014/04/08/why-you-should-be-writing-down-your-goals/?sh=54bb228f3397 .

Så har du något att förlora? Testa en tid! Om du nu inte vill använda ett skrivande, som något medvetet sätt att få större insikter i dina önskningar i livet och aktivt komma närmare dit, så är det i alla fall ett väldigt bra sätt att få uttrycka dig. För något av det allra viktigaste för att vi människor ska kunna må bra, det är just att vi får uttrycka oss på något sätt!